Четврти међународни турнир у мачевању

Данас се у лесковачкој хали „Партизан“ одржава четврти међународни турнир у мачевању Меморијал Миодраг „Миша“ Павићевић“, на којем учествује око 200 учесника, и то пионира, кадета и сениора.

У име локалне самоуправе на отварању турнира се обратила Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, која је истакла:

„Веома нам је драго што у Лесковцу има много деце школског узраста која се одлучују да се баве овим олимпијским спортом пре свега захваљујући ентузијазму Мачевалачког клуба „Дубочица“. То је један од клубова који се финансира средствима Града. Град Лесковац се труди да континуирано улаже у све спортске клубове путем програмског финансирања, за шта је ове године издвојено 120 милиона динара, а наредне ће бити издвојено 125 милиона. За функционисање спортских установа се издваја још исто толико. Трудимо се да улажемо средства и за обнављање, санацију и изградњу нових спортских терена и школских сала како бисмо овакав подмладак имали како у мачевању, тако и у свим другим спортовима“.

Председник  Мачевалачког клуба „Дубочица“  Иван Здравковић захвалио се Граду Лесковцу што има разумевања за све спортове у граду.

„Овај данашњи турнир у мачевању је четврти по реду, у претходне две године се нисмо састајали због ситуације са вирусом корона. Очекујемо највише такмичара у категорији кадета и сениора. Захваљујем се и људима из Савеза, јер без њих не бисмо могли да организујемо турнир оваквог квалитета. Наш мачевалачки клуб има традицију дугу 70 година, а тренутно имамо 24 лиценцирана такмичара. Право ми је задовољство кад видим да се деца интересују за овај спорт. То нам даје право да верујемо да мачевање има будућност у Лесковцу“.

Мали Антанасије Стаменковић, један од најмлађих такмичара, рекао је да је кренуо стопама свог оца и да му је жеља да буде успешан и осваја турнире. 

Поделите