Дан Основне школе „Васа Пелагић“

Основна школа “Васа Пелагић”, једна од најстаријих у Лесковцу, пославила je свој 109. рођендан уз подсећање на српског познатог песника, новинара и телевизијског уредника Душка Радовића, али и народног лекара Васу Пелагића, по коме ова образовна установа носи назив.

Ученици ове основне школе извели су представу под називом “Моја школа, моја песма”, која је урађена на основу текста Душка Радовића, у знак сећања на 100 година од његовог рођења, а који је, подсетимо, био 29. новембра.

“И ако је ово једна од најстаријих образовних установа у нашем крају свакодневно се трудимо да идемо у корак са временом, и да будемо савремени и иновативни. Прошла школска година нам је била једна од најуспешнијих у историји наше школе. О сјајним успесима и резултатима које смо постигли на различитим такмичењима, због чега сам највише поносан на наставнике и пре свега наше ученике”, казао је директор ове образовне установе Александар Цинцар Јанковић.

У име градоначелника Лесковца обратила се члан Градског већа мр Бранкица Станковић, похваливши успехе ђака и наставника ове основне лесковачке школе, и пожелела још више успеха у следећој години.

„Било је ту великих изазова, биће их и даље. Школа је више пута мењала свој назив, али је остала доследна у циљу да свака наредна генерација буде све успешнија.“

Поделите