Дан науке у Лесковцу

У Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац Научни клуб је радионицама и интерактивним поставкама, заједно са Удружењем инжењера и техничара и Удружење Теслин торањ, обележио Дан науке. Ово је девети пут да Научни клуб Лесковац, уз помоћ институција, организација, удружења и појединаца који се баве образовањем и науком, обележава овај битан дан.

У име локалне самоуправе Града Лесковца присутнима се обратила мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа.

„Захваљујући Удружењу инжењера и техничара и Теслин торањ и Центру за стручно усавршавање у образовању, данашњи дан посвећујемо популаризацији науке и сећање на део онога што је нама Никола Тесла оставио. Град Лесковац се константно труди да пружа подршку развоју науке али и деци, ученицима, организацијама, удружењима који се баве науком. Како бисмо наставили са радом, истраживањима и иновацијама и након завршене средње школе, ми смо један од градова који ће ускоро имати и најсавременији Регионални иновациони Старт ап центар чији се завршетак изградње ускоро очекује.“

Анка Ивановић-Цонић, стручни сарадник у ЦСУ, истакла је да је ЦСУ припремио за Дан науке богат и разноврстан програм заједно са партнерима. Истакла је да јој је драго што су се укључили и волонтери којих је све више, циљ је да се подстичу талентовани и надарени ученици, да то што су научили приказују и да се стално баве промоцијом свог знања и науке. Она је додала да директорка Анђела Костић-Минић тренутно преузима захвалницу од стране Министарства науке и Центра за промоцију науке за ЦСУ као установу која се успешно бави промоцијом и популаризацијом науке. Додала је и да ће након Дана науке бити објављен програм летње школе и радионице које се изводе у оквиру ње су бесплатне.

Поделите