Јубиларна 30. ликовна колонија На крилима маште

Представници града Лесковца, Јелена Стаменковић помоћник градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића и начелник Градске управе Милош Цветановић данас су на јубиларну 30. ликовну колонију На крилима маште испратили 22 деце из лесковачких основних школа.

Јелена Стаменковић је овим поводом рекла:

„Ова колонија већ три деценије окупља младе уметнике пружајући им прилику да истраже своју креативност, развијају своје вештине и уживају у предивном амбијенту наше Власине.

Драга децо, искористите ову прилику да учите, истражујете и стварате. И Град Лесковац је поносан што може да подржи овакве иницијативе које промовишу уметност и културу међу младима.Желим вам сређан пут, пуно успеха и незаборавне тренутке на Ликовној колонији „Власина“.

Вратите се са пуно лепих успомена и наравно, прелепих уметничких дела.“

Мирослав Станојевић директор Дома културе Тихомир Ракић Вељко из Печењевца је рекао:

„Дом културе Печењевце ове године обележава тридесету годишњицу Дечије ликовне колоније “На крилима маште” на Власинском језеру. Ова манифестација је свих ових година окупљала младе ликовне ствараоце основних школа града Лесковца оставила је дубок траг на пољу уметничког стваралаштва.

Она је све ове године имала како образовну тако и мотивациону улогу за многе учеснике које су уметност одабрали за своје професионално опредељење. Колонију су посећивали познати уметници али и књижевници, поменућу Љубивоје Ршумовића, Добрицу Ерића, глумце, ликовне критичаре и многе друге.“

Цитирао је и Добрицу Ерића:

„Букет деце крај плавог језера,Сви имају четкице и пера,

Сви сликају ливаде у цвећуи певају води и дрвећу.

Деца, то су ниске од бисера,То су младе брезе што се крећу.“

Дејан Недељковић академски сликар који децу прати на колонији, казао је:

„Захваљујем се свима који учествују у колонији. Хвала на финансијској подршци и свима који препознају значај овога, јер с нама су овде најталентованија деца. Захвалио бих се и Љубиши Џуџи Ранђеловићу који је осмислио и започео све ово.“

Поклонио је Дому културе у Печењевцу своју уметничку слику.

Поделите