26. Балканска смотра младих стрип аутора

Вечерас је у Лесковачком културном центру отворена 26. по реду Балканска смотра младих стрип аутора. Ове године, наша смотра је поново обарала рекорде, окупивши невероватних 3121 учесника из 83 земље, са шест континената.

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића обратила се Марија Рајковић, члан Градског већа, и рекла:

„Лесковац је постао епицентар светске стрип сцене, место где се сусрећу традиција и модерност, исток и запад, млади и искусни уметници. Управо то јединство и спој различитости чини ову манифестацију јединственом и драгоценом.

Хвала вам свима што сте овде, што својим присуством и делима доприносите богатству и успеху ове манифестације. Желим вам да уживате у изложбама, радионицама и свим активностима које су организатори за вас припремили. Нека ова Балканска смотра буде извор инспирације и нових почетака за све нас.“

Марко Стојановић, главни организатор овог дешавања, рекао је:

„3121 учесник из 83 земље света послао рад на смотру и то се на свету није десило, то није нешто што ми тврдимо, већ каже Пол Гравет, стрип теоретичар.“

Захвалио се градоначелнику Цветановићу и граду на подршци, као и партнеру Лесковачком културном центру и директорки Сањи Цонић.

Поделите