Видовдански пријем спортиста

Данас је у Свечаној сали града Лесковца градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић уприличио традиционални пријем за спортисте који се баве различитим индивидуалним спортовима.

Градоначелник Цветановић је пожелео добродошлицу свим лесковачким спортистима, честитао Видовдан и рекао:

„Данас су са нама представници 36 клубова који се баве различитим индивидуалним спортовима. Свакo од вас је понос нашег града и представља најбоље што Лесковац има да понуди. Ваши успеси, ваша посвећеност и ваш дух су инспирација за све нас.

Ове године, град Лесковац је обезбедио рекордних 175 милиона динара усмерених на финансирање спортских клубова и организација. Ова средства нису само бројка на папиру, то је наша инвестиција у будућност, у здравље у развој наших младих, у изградњу тимског духа и заједничких вредности.

Спорт је више од физичке активности, он је школа живота која нас учи о дисциплини, упорности, поштењу, позитивним вредностима и раду. Због тога смо као град одлучни да пружимо сву потребну подршку нашим спортистима и нашим клубовима, како би могли да наставе да постижу изванредне резултате и да својим успесима представљају град Лесковац на најбољи могући начин.“

Градоначелник Цветановић је спортистима пожелео да се пењу лествицама успеха и да увек буду најбољи амбасадори града. Додао је да нема лепше слике од оволиког броја окупљених спортиста, девојчица и дечака са медаљама.

Петнаестогодишњи Данило Поповић, Стрељачки клуб ГТ, захвалио се на пријему и рекао:

„Бавим се најтрофејнијим олимпијским спортом у Србији, такмичим се у дисциплини ваздушни пиштољ и имам пуно успеха и капитен сам мушке екипе у клубу. Највећи успех нам је усвајање титуле првака Србије у пионирској екипној конкуренцији коју смо освојили узастопно 2023. и 2024. година. Остварење ових резултата не би било могуће без подршке града и градоначелника и без додељених средстава. Све то нам помаже да можемо да се припремамо за такмичења где промовишемо град Лесковац и представимо се као амбасадори нашег града.“

Поделите