Још једно ново игралиште за малишане у Лесковцу

Данас је у МЗ Моше Пијаде, поред ОШ Коста Стаменковић, промовисано још једно новоизграђено дечје игралиште, на простору некадашњег игралишта које је донирала компанија Нивеа, које је због времена и лошег опхођења било оштећено.

Улагањем од четири милиона динара, у сарадњи града Лесковца и организације Хелветас, деца су добила још један нови, уређени и безбедни кутак за игру и уживање.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је подсетио на улагања у овом делу града:

„Град Лесковац је у инфраструктуру и објекте у овом делу града уложио значајна средства. Поред пута до врха Хисара, као и трим стазе, уређен је парк Девет Југовића, уређене теретане, стазе за трчање, где је такође изграђено игралиште, изведена је реконструкација улице Девет Југовића, водоводне мреже у овој, улици Лепше Стаменковић, улици Космајска и Норвежанској улици, урађена енергетска санација школе, изграђен терен, уређен паркет у сали у школи… У све наведено уложено је ни мање ни више него 151,5 милиона динара.

Циљ локалне самоуправе града Лесковца је да сва деца имају места за игру, дружење и сигуран развој. Једни нас оптужују да много средстава улажемо у овакве објекте, други сматрају да треба да буде што више игралишта. До сада смо око десетак уредили и сва су у поподнецвним и вечерњим часовим апуна што нам даје сигнал да смо направили праве ствари.“

Овом приликом речено је да град Лесковац и организација Хелветас са 28 милиона и 50 хиљада динара заједнички уређују пет игралишта, четири теретане на отвореном и стазу поред храма Светог Симеона Мироточивог у Дубочици, где град учествује са 17 милиона, а Хелветас са 11 милиона и 50 хиљада динара.

Градоначелник Цветановић је на конференцији показао слике немарног понашања у парку Девет Југовића где је бачен песак у фонтани и оштећене инсталације, напоменуо је да ће све бити санирано, али од средстава грађана и апеловао на суграђане и децу да воде рачуна јер иста оштећења представљају опасност.

Јелена Цветковић, мештанка тог краја, захвалила се Граду, градоначелнику Цветановићу и организацији Хелветас на прелепом и уређеном игралишту јер најмлађи највећи део свог слободног времена проводе тамо како би се одморила и забавила.

Градоначелник Цветановић је, одговарајући на питања новинара, апеловао на све да пазе и чувају игралишта, да их не оштећују, да их користе деца за чији узраст су предвиђена, с обзиром на то да је на неким игралиштима дошло до механичких оштећења и истакао да ће Град све то поново ставити у функцију.

Поделите