Још 155 ауто-седишта родитељима који су добили решења за једнократну новчану помоћ за породиље током марта и априла текуће године

Данас је у Свечаној сали града Лесковца организована још једна подела ауто-седишта родитељима беба који су решења о једнократној помоћи за породиље добили током марта и априла текуће године.

На подели ауто-седишта, у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и локалне самоуправе, говорила је Александра Стојановић члан Градског већа и том приликом истакла да је ова мера пронаталитетне политике уведена како би новорођенчад и деца била безбедна током вожње:

„Поред поделе ауто-седишта град породицама са децом помаже и кроз друге мере. Годинама уназад породиљама се уручује једнократна помоћ која је од ове године дупло повећана, те сада запослене породиље добијају 20 хиљада, а незапослене 40 хиљада динара. У овој години је и првих 100 рођених беба добило помоћ од 30 хиљада динара и град је проширио меру суфинансирања набавке уџбеника. Сада су средства опредељена родитељима свих ученика основних шкооа, од првог до осмог разреда, а не само првака.

У име градоначелника Цветановића и своје име честитам вам што сте се остварили у најзначајнијој улози у животу, у улози родитеља, и захваљујем што сте граду подарили нешто најважније, а то су деца. Град Лесковац ће и убудуће бити ваш сигуран партнер и подршка.“

На данашњој подели је опредељено 155 ауто-седишта, а као и до сада, сви родитељи који данас нису били у могућности да преузму своје суто-седиште моћи ће то да учине на портирници општине.

Поделите