Посета газдинству породице Маринковић из Карађорђевца

Данас је у селу Карађорђевац, пре почетка манифестације Дани јагоде, заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић са сарадницима градоначелника обишла газдинство породице Маринковић, који узгајају јагоде на преко 90 ари.

Заменица Димитријевић, пренела је господину Синиши Маринковићу и његовој породици, поздраве од стране градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановић и том приликом истакла:

„Ваша посвећеност пољопривреди, ваша жеља за учењем и унапређењем, са породицом крај вас, преко 15 година чини ову земљу богатијом, а нас учи важним лекцијама о важности останка породица на селу.  У сваком газдинству видимо заједницу која је уједињена у свом циљу да прехрану наших грађана учини бољом, здравијом и доступнијом за све.

Породица Маринковић гаји јагоде на преко 90 ари на отвореном и у пластеницима, а поред јагода баве се изгојем шљива, купина, паприка, парадајза и имају виноград.“

Добрила Маринковић из Карађорђевца истакла је да се њихова породица годинама уназад бави пољопривредом, да им је то примарна производња, почев од јагода све до винограда када завршавају годину, и многих других производа између, додала је да своје производе пласирају на Зеленој пијаци на Нишкој улици имају своје тезге, вишкове складиште у мини комори и успеју све своје производе да продају. Она је додала да пристојно живе од пољопривреде, да 10 година уназад користе градске субвенције, као и за атарске бунаре.

Поделите