Данас је Светски дан породице

Данас се обележава Светски дан породице, дан када се посебно подсећамо на значај породице као основне ћелије друштва. Породица је место где се формирају наше вредности, развијају међусобно поштовање и љубав, и где налазимо подршку у свим аспектима живота.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић тим поводом истакао је следеће:

„У нашем граду, породица је увек била у центру пажње и настојимо да кроз разне мере и активности подржимо њен развој и стабилност. Лесковац је град који разуме значај здраве и снажне породице и у том духу континуирано улажемо у програме и пројекте који доприносе побољшању квалитета живота наших суграђана.

Посебно сам поносан на наше иницијативе које подржавају породице у нашем граду. Од обезбеђивања бољих услова у образовним установама, преко здравствених програма до уређења јавних простора, игралишта и теретана на отвореном које омогућавају целим породицама да проводе време заједно у здравим и пријатним активностима.

Породица је темељ на којем градимо бољу будућност и зато је наша обавеза да наставимо са подршком и улагањем у све аспекте који доприносе јачању породичних вредности и благостања.

Желим свим породицама у Лесковцу срећан Светски дан породице. Нека вам овај дан буде испуњен радошћу, љубављу и међусобним разумевањем. Нека нам свима буде подсетник да је породица највеће богатство које имамо и да се за њено благостање вреди борити сваки дан.“

Поделите