Одржан састанак са представницима ЕУ ПРО Плус

Данас је у сали Градског већа одржан састанак представника локалне самоуправе града Лесковца са представницима ЕУ ПРО Плус.

Испред ЕУ ПРО плус програма присуствовали су међународни експерти, као и Виктор Вељковић – менаџер програма и Марија Костић из сектора за развијање капацитета, док су испред лесковачке локалне самоуправе били присутни градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је и дао уводну реч, затим Владимир Костић, саветник за управљање пројектима, Саша Младеновић, шеф Одељења за друштвене делатности и локални економски развој, Зоран Бранковић, члан Градског већа и Татјана Здравковић, извршни директор сектора за урбанизам у ЈП Урбанизам и изградња.

На састанку се говорило о имплементацији Стратегије развоја урбаног подручја града Лесковца.

Градоначелник Цветановић је приликом обраћања представницима ЕУ ПРО плус програма рекао:

„Град Лесковац има дугогодишњу сарадњу са ЕУ ПРО програмом и сматрам да смо у претходном периоду кроз реализацију три претходна програма, остварили адекватан партнерски однос на спровођењу свих активности уз вашу подршку. Желим да Вам се захвалим на великој подршци коју ваш програм пружа граду Лесковцу у имплементацији развојних пројеката и изради стратешких планских докумената који пружају основ за одрживи локални развој наше заједнице.

Као што знате, Скупштина града Лесковца је на последњој седници усвојила Стратегију развоја урбаног подручја града Лесковца. Овај документ ће допринети уравнотеженијем друштвено-економском развоју, ефикаснијем управљању урбаним и територијалним развојем и социјалној кохезији. Сматрам да је радна група за израду Стратегије, уз вашу подршку, добро припремила овај документ и завршила је свој рад након усвајања Стратегије.

Предлажем да се као јединица за координацију формира „Градски пројектни тим за имплементацију развојних пројеката и стратешко планирање урбаног, економског и друштвеног развоја“. Овај тим би био формиран мојом одлуком, све у складу са Законом о локалној самоуправи и Статутом града Лесковца, као стручно радно тело, где би шеф тима била особа из мог кабинета, док би чланове тима чинили чланови Градског већа, шефови одељења у Градској управи и директори јавних предузећа и установа. Сматрам да се оваквом организацијом најбоље користе сви расположиви ресурси и капацитети и омогућава најефикаснија координација свих неопходних активности.

Желим вам успешан даљи рад и можете да рачунате на моју личну посвећеност и ангажовање целокупног мог тима на свим даљим корацима неопходним за успешно спровођење Стратегије и свих идентификованих пројеката.“

Поделите