Пријем за представнике братског града Бијељине

Данас су Лесковац посетили представници Бијељине, града побратима Лесковца.

Том приликом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић организовао је у свом кабинету пријем, а након тога одржана је конференција за медије на којој су се обратили градоначелник Цветановић и Радослав Остојић саветник градоначелника Бијељине  др Љубише Петровића. На састанку су разговарали о проширењу сарадње и братских веза, са усмерењем ка доласку Бијељинских привредника у град на Ветерници.

„Сарадња између Лесковца и Бијељине има велики значај за наше локалне заједнице, и за шире регионе у којима се налазимо. Кроз размену искустава, идеја и ресурса, можемо научити једни од других и на тај начин остварити заједнички напредак. Осим тога, заједничким напорима можемо допринети бољем животу наших грађана, стварајући услове за економски развој, унапређење културолошких сегмената, као и осталих области важних за ваше, али и наше суграђане. У данашњем свету, где су глобални изазови све више заступљени и присутнији, локална сарадња попут наше постаје све важнија. Кроз међусобно повезивање и подршку, можемо ефикасније решавати евентуалне проблеме и остваривати циљеве који су од заједничког интереса“ – рекао је на конференцији градоначелник Цветановић.

Данас је казао и да је Бијељина један од 16 градова побратима колико их Лесковац има и да је са осам градова и општина споразум о сарадњи потписан  у време његове и одговорности његовог тима.

„Лан Џоу је био први када сам обављао функцију председника Скупштине, Бијељина друга 2018. године. Из Републике Српске имамо братске односе на Бања Луком и Бијељином.

Одличне односе имали смо са покојним господином Мићом Мићићем, који је неколико пута био министар за избеглице и расељена лица. Упознао сам га у Бечу на предавању о заштити животне средине, где се говорило о фабрици за пречишћавање отпадних вода Добре односе настављамо и са господином Петровићем који је у Бриселу са којим сам се употзнао на РТС Кр4осу у Београду и Бијељина је први град ван Србије који организује Крос.“

Радослав Остојић је шренео поздраве градоначелника Петровића и захвалио се на гостопримству:

„Лесковац и Бијељина су од 2018. године у братск8им односима, одржавамо их и проширујемо, из тог разлога смо и днаас у Лесковцу како бисмо путем сарадње наших привредних комора проширили братску сарадњу.  Сарађујемо у области привреде, размена искустава, међународна сарадња, припрема развојних пројеката. Град Бијељина стоји на располагању свом братском граду Лесковцу за све будуће активности.“

Горан Јовић председник Регионалне привредне коморе је казао да ће се сарадња одвијати у размени искустава око брендирања производа, као и да ће наши пољопривредни произвођачи и прехрамбене индустрије учествовати на сајму у Бијељини и истакао чињеницу да је локални предузетник Статовац отворио своје предузеће у Бијељини.

Поделите