Балерине креативног студија Авангарда својим кораком пишу причу о Лесковцу

Балерине креативног студија Авангарда данас су биле гошће градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића.

На градоначелников позив балерине су данас представиле свој успех са такмичења у Сарајеву где су освојиле многобројне награде, окитиле се медаљама.

Градоначелник Цветановић је балеринама честитао на успеху, честитао је руководиоцима студија и родитељима који подржавају децу, као и на свим досадашњим и пожелео да наставе да освајају награде.

„На поменутом такмичењу је учествовало преко 3500 плесача из свих крајева света. Креативни студио Авангарда, ове дивне девојчице и девојке које су данас овде, показале су да могу плесати раме уз раме са најбољима, и тако промовисале свој град и своју земљу на најбољи могући начин.

Плес је као чаробна прича коју пишу покрети, а балерине су њени јунаци захваљујући којима приче остану урезане за век векова у сећање.“

Данијела Кулић Игњатовић се захвалила градоначелнику на позиву и рекла:

„У претходном периоду је било много такмичења где су деца из студија забележила многе успехе. На такмичењеу у Сарајеву освојили су прво место у отвореној категорији, потом у модерном плесу треће место, у џез плесу треће место, друго месту у пару, два четврта, једно пето и једно седмо место.

Драго ми је што у Лесковцу постоји овакав студио и захвални смо на свој подршци коју нам град пружа у нашем раду.“

Креативни студио Авангарда постоји осам година и за време свог постојања и рада окупио је око 80 девојчица у пет група.

Поделите