Обилазак Јавно комуналног предузећа Грделица и разговор са запосленима

Део данашњег радног дана градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић провео је у варошици Грделица, односно у разговору са запосленима у предузећу ЈКП Грделица.

Повод за обилазак поменутог предузећа је одржавање хигијене у Грделици и карактерисање ове варошице као најчистије на југу Србије, као и прилог о три запослене у предузећу које се свакодневно могу срести у центру Грделице на пословима одржавања хигијене.

„Имали смо задовољство да места као што су Брестовац, Печењевце добију епитет најбољих места и села. Данас смо у  Грделици, где је хигијена на највишем нивоу, и то није само данас.  Хигијена је константно на најбољем могућем нивоу а три запослене Душица, Весна и Слађана су оне које су задужене за центар града и њихова енергија, љубав према варошици заиста плени и заслужује посебну пажњу.

ЈКП Грделица има 60 упошљеника који су у сталном радном односу, 4 на одређено, од тога је 40 мушкараца и 20 жена. Сектор за одржавање хигијене има 10 запослених и поред три госпође које смо поменули,  једна велика захвалност свима њима за рад, труд, енергију, љубав коју имају према овој варошици“ – рекао је градоначелник Цветановић приликом посете и подсетио на некадашње стање у предузећу  са дуговањима и закаснелим платама, док је сада такво стање да се плате редовно исплаћују, нема ниједног динара кредитног задужења.

„Град Лесковац је уложио 88 милиона динара у механизацију, тако да она која је била стара и по 40, 50 година, сада смо успели да са ових 88 милиона динара уложимо у механизацију и можемо тражити боље резултате. Хвала директору и упошљеницима.“

Градоначелник Цветановић је говорио и о проблему водоснабдевања и рекао да се у току текуће године планира замена око 2 км водоводне мреже и тако смање губици и побољша део Копашнице, Слатине и тог дела који је у летњем периоду изложен недостатку воде.

Директор ЈКП Грделица Братислав Цветковић данас се обратио медијским екипама и казао:

„Хвала градоначелнику Цветановићу на неизмерној подршци коју пружа јавно комуналном предузећу Грделица. Без подршке града не бисмо могли да имамо техничке капацитете да комуналну делатност коју и вршимо као предузеће вршимо на најбољи могући начин, као резултат тога јесте и чињеница да Грделица носи епитет најуређеније варошице на југу Србије. Још једном хвала на посети.“

Поделите