ОШ Бора Станковић у Вучју обележила 105 година постојања и рада

Основна школа Бора Станковић у Вучју данас је свечаном академијом у Дому кутуре у Вучју обележила 105 година постојања и рада.

У име Локалне самоуправе града Лесковца обратио се Оливер Антанасијевић, заменик председника Скупштине града Лесковца, који је поздравио све у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и рекао:

„Упорност, рад и труд просветних радника и ученика су стубови на којима се гради будућност. Ви сте будућност наше заједнице, наше земље и нашег света. Наставите да сањате велике снове и да тежите ка њиховом остварењу, јер ваша одлучност ће обликовати сутрашњи свет.

Данас славимо не само 105 година постојања и рада школе, већ и 105 година непрекидне посвећености образовању и развоју наше заједнице. Нека ова прослава буде подстицај да наставимо да радимо заједно, да подржавамо једни друге и да тежимо ка још већим успесима.

Поред свих основних и средњих школа, у чију су обнову, адаптацију и изградњу уложена средства из буџета, уложено је и у ОШ Бора Станковић у Вучју. За уређење дворишта, дечјег игралишта, постављања видео надзора, поправку спуштених плафона издвојено је преко 7 милиона динара.“

Директор ОШ Бора Станковић у Вучју Миодраг Стојилковић, рекао је тим поводоом:

„Сарадња са Градом, са свим релевантним чиниоцима друштва везаним са образовно-васпитним процесом је на високом нивоу. Због постојања сарадње са Градом Лесковцем који је препознао важност образовања и васпитања, нама је данас увелико лакше у раду. Заједно знамо шта желимо, који су нам циљеви и планови. Драго ми је да сам на челу једног успешног колектива који је спреман да одговори на све реформе, изазове и задатке у систему образовања. У прилог томе говори и организација Светосавских свечаности у овогодишњој Светосавској недељи.

Сигуран сам да најбоље године за нашу школу тек долазе. Захваљујем свим учесницима програма на ентузијазму, упорности и жељи и вољи у припреми програма, а гостима  свечаности  желим да уживају у програму.“

Поделите