Настављана подела ауто-седишта за бебе

Данас је у Свечаној сали града Лесковца настављена подела ауто-седишта за бебе и то за још 150 родитеља који су у јануару и фебруару остварали право на једнократну новчану помоћ од стране града у јануару и фебруару.

У име локалне самоуправе обратила се Александра Стојановић, члан Градског већа, и рекла:

„Поред дељења ауто-седишта за бебе, Град Лесковац спроводи низ других мера пронаталитетне политике како бисмо подржали родитеље и подстакли рађање деце. Инвестирамо у обнову и изградњу вртића, пружамо финансијску помоћ родитељима на различите начине, а у текућој години кренули смо и са суфинансирањем пренаталних тестова, што је од велике важности за све будуће маме и додала да је пре неколико дана градоначелник Цветановић потписао уговор са 7 корисница које су добиле помоћ од по 20 хиљада динара за ове намене. У прилог томе говори и чињеница да је данас из буџета града исплаћено 1,9 милиона динара на име једнократне новчане помоћи за 73 породиље са територије града Лесковца.

Наш циљ је да Лесковац на челу са градоначелником Цветановићем постане град у којем ће породице имати све што им је потребно за срећан и безбрижан живот. Дељење ауто-седишта за бебе је само један корак у том правцу, али верујемо да ће овај програм имати позитиван утицај на безбедност наших најмлађих суграђана.“

У име присутних родитеља обратила се Анастасија Ђикић која се захвалила Граду Лесковцу на помоћи и подршци коју пружа родитељима, јер им доста значи због растерећења кућног буџета а и због безбедности деце.

Поделите