Најстарија школа у Лесковцу – ОШ Јосиф Костић обележила 170 година постојања и рада

Вечерас је у холу Народног позоришта свечаном седницом ОШ Јосиф Костић обележила 170 година постојања и рада.

На овом значајном јублеју градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић честитао је директору, ученицима и свим запосленима и рекао:

„Ова школа је не само део наше историје, већ и симбол образовања, напретка и заједништва у нашем граду. С поносом истичем да је Основна школа „Јосиф Костић“ најстарија школа у Лесковцу, чија је реконструкција у потпуности спроведена и уложено је 130 милиона динара.

Ова школа није само зграда, већ је то место где се граде снови, где се обликују млади умови и где се утире пут, пут ка будућности. Генерације ученика су прошле кроз њене ходнике, стицале знање, развијале таленте и градиле темеље својих каријера. Ова школа није само део наше прошлости, већ је и велики мост ка будућности,“ – и додао да ће ова васпитно-образовна установа у текућој години бити његов предлог за Октобарску награду града Лесковца.

Директор ОШ Јосиф Костић Милан Тончић, уручио је градоначелнику Цветановићу призање за заслуге у развоју образовања и рекао:

„Овогодишњи мото обележавања Дана школе каже –  сто седамдесет година траје наш лет, знањем побеђујемо, освајамо свет! Сигурни смо да тај лет никада неће престати, а да ће жеља за знањем и освајањем света са годинама постајати све већа. Скоро два века наша школа поносно стоји у центру града поред цркве, отворених врата и отвореног срца. Иако већ увелико са седом косом, ова дама од 170. лета чува и негује свој младалачки, радознали, истраживачки дух захваљујући полету својих ученика и труду који сви ми, наставници, родитељи и пријатељи школе улажемо у заједнички посао – образовање и васпитање деце.“

Поделите