Одржан SME HUB Караван „Твоја фирма, светски добављач“

Данас је у Центру за стручно усавршавање у образовању одржан SME HUB Каравана под називом „Твоја фирма, светски добављач“.

Овај догађај је у име локалне самоуправе и градоначелика Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића отворио Милан Ничић, шеф кабинета градоначелника. Он је рекао:

„Поносни смо на чињеницу да Лесковац постаје центар иновација и предузетништва. Наш град има богату традицију у текстилној индустрији, али смо свесни да се свет мења и да се морамо прилагодити новим трендовима и технологијама. Овај SME HUB Караван је корак ка том циљу, пружајући нашим локалним предузетницима платформу за ширење њиховог пословања и освајање нових тржишта.

Овај караван је више од обичног догађаја – то је прилика за размену идеја, умрежавање и учење. Наши предузетници ће имати прилику да се сусретну са успешним предузетницима, да чују њихова искуства и да добију корисне савете за даљи развој свог пословања. Ово је прилика да се Лесковац позиционира као центар пословне изврсности и да покаже свету шта можемо да понудимо.“

Александар Горачинов, директор SME HUB, рекао је да је циљ овог пројекта да подржи мала и средња предузећа коај имају амбицију да постану добављачи мултинационалним и великим домаћим компанијама. Он је додао да је пројекат намењен предузећима која послују минимум 3 године, имају најмање 15 запослених, остварују 200 хиљада евра прихода годишње и више, да имају домаћи власнички каптиал најмање 51% и истакао да је вредност гранта максимум до 100 хиљада евра.

О својим искуствима и примерима добре праксе говорили су и Невенка Јовановић из предузећа МКП Трејд и Владимир Матковић из мултинационалне компаније Зумтобел.

Поделите