Сарадњом Града Лесковца и организације АСБ у Сигурну кућу биће уложено 29 хиљада евра

Заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић и и директор Канцеларије АСБ за Србију Гордан Велев данас су потписали уговор о реализацији пројекта „Уједињени против насиља у породици на Западном Балкану – Регионална сарадња и подршка сигурним кућама за жртве насиља у породици“. Захваљујући наставку сарадње у објекат Сигурне куће у Лесковцу биће уложено 29 хиљада евра, са учешћем града Лесковца од шест хиљада евра.

„Брига о овој важне области заузима значајно место у нашем граду и Лесковац из године у годину повећава средства опредељена за социјалну заштиту. То потврђује податак да је из градског буџета за текућу, 2024. годину, издвoјено 482 милиона динара, што је за 70 милиона динара више у oдносу на 2023. годину. Када је реч о самој Сигурној кући, за рад, материјалне трошкове и надокнаде запосленима који су везани за њу, Град годишње издваја око 15 милиона динара.

Захваљујем представницима организације АСБ што се наша сарадња све више развија и унапређује на добробит свих становника нашег града“ казала је данас након потписивања уговора заменица градоначелника др Димитријевић.

Задовољство успешном сарадњом истакао је и Горан Велев и рекао:

„У Србији, овим пројектом ће се унапредити капацитети 3 сигурне куће, како технички кроз донацију опреме, намештаја или реновирање, тако и кроз обуке запослених. Наш заједнички крајњи циљ је да обезбедимо бољи приступ и услуге жртвама насиља у породици, али и развој прекограничне сарадње у овом сектору. Сматрамо да ће се на тај начин обезбедити размена искустава неопходна за дугорочни развој.“

Предраг Момчиловић, директор Центра за социјални рад, захвалио се на огромној подршци организације АСБ и истакао да ће део средстава бити уложен у инсталирању рампе за особе за инвалидитетом.

Поделите