Редовна рехабилитација путева на територији Лесковца

Данас је одржана конференција за медије на којој су представљени радови на рехабилитацији дела општинских путева и градских саобраћајница на територији града Лесковца.

Инвеститор ових радова, укупне вреднодсти 28,4 милиона динара, је град Лесковац. Овим поводом на конференцији је говорила народна посланица Сања Милошевић и казала:

„Завршени су радови на делу коловоза Поречке улице, уређење тротоара у улици Боре Станковића, рехабилитација дела коловоза у Рајном Пољу, на путевима Драшковац – Пуковац, Драшковац- Шарлинце, Богојевце – Злокућане (деоница према Злокућану), деоница према Локошници, деоница пута од Вучја према хидроелектрани, на путу Бунушки Чифлук према Жабљану.

Тренутно се изводе радови на путу Лесковац – Грделица и извршена је припрема за радове у улици Милана Момчиловића, који ће бити изведени у току наредне недеље.“

Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња рекао је данас:

„Радови се изводе у складу са Законом о путевима. Наш циљ је да кратке деонице на општинским путевима и градским саобраћајницама рехабилитујемо. То су деонице са учесталим крпљењем ударних рупа, са деформацијама и улегнућима. У току године имаћемо још једну реализацију уговора за коју је град издвојио око 20 милиона динара.

Пројектно техничку документацију имамо спремну за одређење општинске путеве и вредност тих радова које смо сагледали кроз пројекте је око 170 милиона динара и план је да конкуришемо код надлежног Министарства како би имали реконструисане путеве на територији града.“

Поделите