Амбасадор Мађарске у Србији Јожеф Мађар посетио Лесковац

Данас је Лесковац посетио амбасадор Мађарске у Србији Јожеф Мађар који је разговарао са градоначелником Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем о убрзаном развоју Лесковца, инвестицијама, туризму, брендовима…

Након састанка, одржана је конференција за медије на којој је градоначелник Цветановић пожелео добродошлицу њ.е. господину Мађару и рекао:

„Сарадња Републике Мађарске и Републике Србије одвија се у многим областима. Негујемо садржајне и интензивне билатералне односе, потписани су бројни споразуми, српско-мађарска политичка и економска сарадња је на највишем могућем нивоу и блиска, а посебно је успешна привредна сарадња. Председник Републике Србије господин Александар Вучић и премијер Републике Мађарске господин Виктор Орбан су много урадили на овом пољу и наша је обавеза да те односе негујемо и да пробамо да их додатно унапредимо.

Лесковац је увек тежио да прати одговорну политику зато je сарадња Привредне коморе Србије у Лесковцу и Привредне коморе Мађарске 2021. године резултирала отварањем Инфо пункта комитета за Западни Балкан Привредне коморе Мађарске,“ – и додао да је Лесковац однео титулу најпривлачнијег града за инвеститоре доделио нам је британски Фајненшел тајмс.

Амбасадор Мађарске у Србији Јожеф Мађар захвалио се на топлој добродошлици и рекао:

„Ми желимо да се Србија што пре прикључи ЕУ и са те стране сматрамо да председавајућа земља унутар ЕУ може да одигра значајну улогу у томе, Мађарска од првог јула преузима председавајућу улогу у Савету ЕУ и један од програма ће бити дати један занат и прилику проширењу. Желимо да се отвори нови кластер у преговарачком оквиру са Републиком Србијом.

Мађарска је пронашла једно подручје интереса преко млексарства овде и надам се да сте задовољни квалитетом, јер ја кући пијем то млеко и производе. Надам се да ћемо наставити ову сарадњу. Драго ми је да чујем да се Лесковац нашао на европској мапи по неким критеријумима и то га чини препознатиљивим градом за креирање инвестицијске климе, можете бити сви задовољни на основу тога каква се политика овде спроводи.“

Поделите