Почео турнир у футсалу у хали Партизан

Данас је у хали Партизан почео ФФА ЈАФФА футсал турнир за млађе категорије за првака Србије. Турнир ће трајати до суботе и до тада ће учествовати 50 екипа и преко 150 деце узраста 7 до 12 година.

На отварању турнира говорио је народни посланик Стефан Китановић. Истакао је да спорт представља саставни део одрастања у свим земљама и нацијама које желе да имају здраву децу и нацију.

„Лесковац је средина која константно улаже у спорт, у клубове у догађаје, инфраструктуру. Издвајања за спорт су била око 15 милиона динара када је градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић преузео одговорност, данас град издваја 175 милиона динара за клубове, док за СРЦ издваја 153 милиона динара. Захваљујући свему овоме створени су добри услови за рад и захваљујући томе смо и домаћини овог турнира.“

Председник ФФА Александар Џакула се обратио и захвалио се градоначелнику Цветановићу и представницима града на подршци и казао да су у Лесковцу одлични услови за одржавање такмичења.

Спортски директор ФФА Србије Игор Митић истакао је да учествују клубови који су се квалификовали на завршном турниру и да учествују клубови из целе Србије.

Поделите