Нова водоводна мрежа у улици Милутин Смиљковић

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао радове који се изводе на изградњи водоводне мреже у улици Милутин Смиљковић у дужини од 235 метара који се финансирају из буџета града са 1,65 милиона динара.

Градоначелник Цветановић је истакако да је намера Града Лесковца да се настави са изградњом нове водоводне мреже, као и да се дотрајале цеви замене на читавој територији града.

„Подсетићу да смо прошле године на Дан града, 11. октобра, отворили потпуно нову зграду месне заједнице Јужноморавских бригада. Овај објекат је нов, изграђен од темеља, а вредност самог пројекта је 10,3 милиона динара, финансираних из буџета града Лесковца.

Одлучили смо да оплеменимо и простор око овог прелепог објекта, зато су почели радови на партерном уређењу, вредних 2,5 милиона динара који се, такође, финансирају из буџета града. Предвиђено је поплочање пешачких стаза, паркинг простора, уградња бетонских клупа, постављање канти за ђубре, постављање ЛЕД осветљења, да би деца могла да уживају и у вечерњим часовима. Игралиштем које смо такође изградили, уредили смо додатно овај простор и створили нашим најмлађима предиван кутак за уживање и игру.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је да се радови на изградњи водоводне мреже приводе крају, да се уграђује водоводна цев пречника 110 мм, иста ће бити повезана у улици Милана Момчиловића, биће постављени нови хидранти и у целој улици биће изграђена нова мрежа која ће бити адекватна за противпожарну заштиту.

Богдан Дунчић се обратио у име Савета месне заједнице се захвалио граду и градоначелнику Цветановићу на овој важној инвестицији која је од великој значаја.

Поделите