Спортске игре младих први пут одржане у Лесковцу

Данас су у Лесковцу одржане прве Спортске игре младих у хали Партизан, у којима учествују малишани основних школа.  Ово је 11 година реализација Спортске игре младих у Србији, а циљ ове године је активација 100.000 деце кроз 100 догађаја у 90 градова и општина. Игре младих се састоје од 10 спортских дисциплина и многобројних едукативних радионица.

Члан Градског већа задужена за област образовања мр Бранкица Стаменковић истакла је да јој је велика част што Град Лесковац учествује у великом пројекту који је спортско-едукативног карактера.

„Лесковац истиче да је увек на првом месту стварање повољних услова управо за вас драга децо. Да имате добре услове у школама, да имате добро спортско опредељење, али оно до чега нам је још више стало то је да развијете праве вредности, а то су толеранција, међусобно пошовање, уважавање и фер плеј“, и додала да су ово прве Спортске игре младих у Лесковцу, али свакако не и последње, и да се нада да ће ово постати традиција у наредним годинама, те да ће малишани показати своје праве вредности, а то је да израсту у младе добре људе.

Извршни директор Спортских игара младих Миодраг Гогић уручио је сат игара градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу, док је Стаменковић Бранкици уручио плакету.

„Драго ми је што је Лесковац препознао значај Спортских игара младих које су већ 28 година на простору Хрватске, 14 година у Босни и 11 у Србији, а од ове године у Словенији која је највећа смотра у Европи. Драго ми је што ћете постати део и желим вам да имате пуно здравља, спортских резултата и успеха“, поручио је Гогић.

Победници данашњих спортских игара јесу ученици ОШ Вук Караџић из Лесковца.

Поделите