Столове за стони тенис добиле све средње школе са територије града Лесковца

Данас су у хали Партизан сви директори и представници средњих школа са територије града Лесковца преузели столове за стони тенис који су донација Савеза за школски спорт вредна 350 хиљаде динара.

Тим поводом председник др сци. мед. Горан Цветановић, рекао је:

„Данас се налазимо у нашој прелепој спортској хали Партизан и велико нам је задовољство да нашим суграђанима омогућимо да се баве и школским спортом и да средње школе, након основних које су прошле године све добиле ову донациују, уручимо столове за стони тенис. Једанаест средњих школа ће, као што смо обећали добити столове што ће омогућити ученицима да се баве стоним тенисом. Савез за школски спорт одлично организује овакве акције, новац од града и оно што сами прикупе, усмере новац у праве сврхе – а то су наша деца.

Увек сам говорио да су износи мање битни од сврхе, а за ову сврху је издвојено око 350 хиљада динара. Ове године смо за спортске клубове издвојили 175 милиона динара, подржали 106 клубова и стално помажемо спортском опремом.“

Иван Цветановић, председник Савеза за школски спорт, захвалио се граду и председнику Цветановићу што свесрдно и константно пружају подршку школском спорту, издајају се средства у буџету за ове намене и на тај начин се још више развија – како у основним тако и у средњим школама. Он је додао да су 2023. и 2024. веома битне године за Савез, јер се увелико припремају за спортку олимпијаду која се одржава сваке четврте године, као и прва Олимпијада и додао да ће и у наредном периоду наставити да раде вредно на овом пољу.

Татјана Манчић Здравковић, бивша репрезентативка и секретар Лесковачког спортког савеза истакла је да је стони тенис као спорт у запећу, да није толико тренутно популаран, али да се нада да ће се овом донацијом у ученицима у школама пробудити љубав према овом дивном спорту.

Поделите