Почела нова сезона клизања. Клизање на реконструисаном клизалишту бесплатно.

Заједничким улагањем Града Лесковца и Министарства туризма и омладине у износу од 9,5 милиона динара реконструисано је монтажно клизалиште које је данас почело са радом и биће бесплатно за све кориснике.

„Године 2008. када сам први пут изабран за првог градоначелника Лесковца имао сам част и привилегију да отворим прво клизалиште у граду. Након 16 године и 16 сезона колико је трајало, временски услови су учинили своје, технологија је напредовала и дошло је време за репарацију. Седам милиона је уложило Министарство, 2,5 милиона град Лесковац“ – казао је председник др сци. мед. Горан Цветановић који је данас обишао клизалиште са сарадницима и додао да сада клизалиште може да ради до 10 степени у плусу и да се одржава лед.

Дијана Ранђеловић директорка Туристичке организације Лесковац је истакла да јој је изузетно драго што обављање ове функције започиње промоцијом овакве инвестиције и овако лепог догађаја.

„Протеклих година од почетка рада клизалишта, угостили смо готово 60 хиљада клизача и надам се да ћемо и ове године окупити љубитеље овог вида рекреације који ће уживати у овом амбијенту.“

Данашњем обиласку присуствовао је и директор ТО Нови Бечеј Саша Дујин. Казао је да му је изузетно драго што су у Лесковцу и што могу да искуства Лесковчана примене у свом месту и да пријатељство наших локалних самоуправа траје.

Поделите