Пакетићи за малишане у Општој болници Лесковац

Заједничком акцијом Црвеног крста Лесковац и града Лесковца, коју је помогла компанија Метла комерц, данас су малишанима, који тренутно бораве у Служби за педијатрију Опште болнице Лесковац, уручени новогодишњи пакетићи.

Председник др сци. мед. Горан Цветановић овим поводом данас је казао да акција има за циљ олакшање боравка и улепшавање предстојећег празника, праволавне Нове године.
„Имамо велико задовољство и част да данас будемо присутни на одељењу педијатрије и да деци која су овде под терапијом вратимо осмех уочи српске Нове године. То су будући лекари, инжењери, техничари, пољопривредници, вредни и марљиви људи који треба да наследе наш град и нашу државу и да наставе да је развијају у позитивном светлу. Тренутно је 19 детета на одељењу и велика захвалност одговорним предузетницима као што је фирма Метла комерц која је донирала ове вредне пакетиће, али увек истичемо да је вредност пакетића мање важна, важанија је пажња. Захвалност и представницима медија који су данас овде да заједно улепшамо тренутке деци које проводе у болници, да дани буду лакши, да са осмехом могу да чекају Нову годину, хвала и Црвеном крсту на организацији оваквог једног дивног догађаја“ – рекао је председник Цветановић и подсетио да град Лесковац сутра на градском тргу организује новогодишњу журку намењену малишанима од 12 до 15 часова уз бројне активности за децу.

Директор Опште болнице Лесковац рекао је да постаје традицонално да Црвени крст деци која се налазе у болници у време православне Нове године донира пакетиће, да су партнери у акцији прикупљања добровољног давања крви, захвалио се на дивној акцији и додао да је сарадња са Црвеним крстом јако добра и да се нада да ће у наредном периоду да се побољша.

Драган Тасић, секретар Црвеног крста Лесковац, захвалио се председнику Цветановићу и директору Димитријевићу и одељењу педијатрије, фирмама које стално дају допринос, да и ове године уруче деци пакетиће уочи српске Нове године и додао да се нада да ће постати традиција, да су прошле години доделили пакетиће деци из хранитељских породица.

Начелница Службе за педијатрију др сци. мед. Мирјана Миљковић захвалила се свима на дивној акцији, на пакетићима за малишане, и казала да су деца смештена у посебним собама како се вирус не би ширио, да су респираторне инфекције углавном актуелне, али да то прође за недељу дана уз стрпљење и здравствену помоћ.

Поделите