Подељени пакетићи деци која су смештена у хранитељским породицама

Данас су у холу Народног позоришта подељени новогодишњи пакетићи деци која су смештана у хранитељским породицама од стране Министарства за бригу о породици и демографију.

Подели је присуствовао председник др сци. мед. Горан Цветановић који је срдачно поздравио све малишане, као и министарка Дарија Кисић Тепавчевић, која је пожелела свима срећне предстојеће празнике и уручила пактиће најмлађима.

Предраг Момчиловић, директор Центра за социјални рад, је на конференцији за медије рекао:

„Данас су деца без родитељског старања која су смештена у хранитељским породицама добила од Министарства за бригу о породици и демографију и министарке Дарије Кисић Тепавчевић пакетиће – 110 деце из хранитељских породица, која су на евиденцији Центра данас је обрадовано пакетићи. На евиденцији Центра имамо укупно 100 хранитељских породица у којима је смештено 110 деце и у току је постпупак за пријаву хранитеља и искоритио бих прилику да позовем све заинтересоване породице и појединце да се пријаве уколико желе да се баве овако хуманим послом да могу да се јаве Центру за социјални рад у канцеларијама 16 и 17. Хранитељство је једно од најплеменитијих позива и видели сте малопре колико је важно да деца буду смештена у породицама, а не по домовима и центрима, како је то раније било.“

Министарка Кисић Тепавчевић је након поделе пакетића боравила у кабинету код председника Цветановића где су разговарали о актуелним и будућим пројектима и сарадњи Града и Министарства.

Поделите