Опрема за Удружење слепих и слабовидих и ШОСО 11. октобар

Удружењу слепих и слабовидих особа и ШОСО 11. октобар данас је од стране Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа уручена опрема у вредности од око 40 хиљада евра.

Председник др сци. мед. Горан Цветановић, који је и председник Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа је тим поводом рекао:

„Буџет у овој години за удружења која се баве социјалном заштитом опредељен је у износу од 31 милиона динара, а укупна сума у овој години за област социјалне заштите износи рекордних 412 милиона динара. Данас смо овде да удружењу Слепих и слабовидих и школи 11. октобар уручимо опрему која је прилагођена за њихов рад и функционисање – монитор и лаптоп за слепе особе, штампач за Брајеву азбуку, тастатуру са екстра великим карактерима и тастатуру са обојеним и великим тастерима, бројне софтвере, компјутере и много тога другог.

Наш циљ је, да у што већој мери помогнемо нашим суграђанима и подигнемо свест о препознавању и вредновању разноликости, разумевању и учењу из искустава људи који живе са инвалидитетом и свакодневну мисију стварања друштва једнаких права за све.“

Додао је да је у прошлом мандату директорка Белензада успела да четири године обезбеди за све општине Јабланичког и Пчињског округа обезбеди 8-9 милиона евра и захвалио се што је Центар сензитиван за све особе које имају неких потешкоћа.

Драгана Белензада, директор Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, рекла је да овај пројекат намењен особама са посебним потребама, иако је пројекат завршен, и додала да је јако важана одрживост пројекта, а овај пројекат јесте одржив јер ће опрема стићи до циљне групе која је намењена, да унапреди њихове пословне способности и олакша едукацију на свим пољима.

Ален Хусић, председник Удружења слепих и слабовидих, захвалио се председнику Цветановићу на донацији, јер је донација последња реч технологије, поготово у технологијама које треба да потпомогну и олакшају учење, стицање нових знања, за слепа и слабовида лица.

Директор ШОСО 11. октобар Миодраг Јовановић рекао је да је ово још једна донација која је упућена од стране Града и Центра, која ће наћи примену код ученика и професора ове школе и додао да је од стране Града уређено школско двориште, ограђено је школско двориште, игралиште за превентивно корективне вежбе, урађена је сензорна соба, гусеничар…

Поделите