Додатних 60 милиона динара за две деонице између Лесковца и Бојника

Уређеним путевима на територији града Лесковца од данас су се придружиле још две деонице између нашег града и општине Бојник.

Реч је о деоници код Белановца, као и код Петровца коју је данас обишао председник др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима. Укупна дужина обе деонице износи 3 километра, а вредност инвестиције ЈП Путева Србије износи 60 милиона динара. Подсетимо, поред ове инвестиције тренутно се изводе и радови од раскрснице код Три шешира, према Бојнику у дужини од 1600 метара, вредни 183 милиона динара.

Овим поводом председник Цветановић је данас казао:

„Ови радови су још један доказ да град Лесковац води рачуна о малим местима, великим, центру града, периферији града и после великих инвестиција које су највеће у последњих 50 година где смо урадили све приградске путеве на релацији Лесковац-Власотинце, Лесковац-Лебане, Лесковац-Ниш, Лесковац-Предејане, остала је још једна локација то је Лесковац-Бојник. Иако је децембар месец, машине раде пуним капацитетом. Заиста велика инвестиција и последња деоница на територији града где повезују са две општине, Лесковац и Бојник. У овом делу се налази село0 Петровац, једно од најлепших села у нашем граду, чак слободно могу да кажем и најуређеније, спремно за етно село, односно за етно туризам. Град Лесковац направио је ту прелепу кућу где деца могу да имају едукацију у природи, школовање, часове…“

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић је данас казао да су поменуте деонице биле оштећене и зато се приступило њиховом уређењу да је извођач радови Србијааутопут, а инвеститор ЈП Путеви Србије:

„Радови који се овде изводе и који су изведени су уградња изравнавајућег слоја од асфалта, затим уградња носећег слоја, уградња завршног, односно хабајућег слоја асфалта а поред тога изводе се радови и на уређењу јаркова, на уградњи пропуста и уређењу банкина.“

Поделите