119 година постојања и рада ОШ Светозар Марковић

Oсновна школа „Светозар Марковић“ обележила је 119 година постојања и рада. Наставници и ученици су припремили пригодан програм који је изведен у просторијама школе. Присутне је поздравила директорка Тамара Јанковић која се осврнула на дугогодишњу традицију школе и истакла да је прошла школска година била једна од најуспешнијих по броју награда које су ученици освојили на такмичењима.

„Школа крај реке“ је током последњих неколико година потпуно променила изглед – урађена је енергетска ефикасност, терен за мале спортове, ограђено школско двориште, а током лета су рађени радови на унутрашњем уређењу школе. Због свега наведеног градоначелнику др сци. мед. је намењена захвалница коју је преузела Бранкица Стаменковић, члан Привременог органа.

Уз захвалност и честитке поводом Дана школе, она је казала: „Дуга традиција ове школе обележена је великим бројем награда, што сведочи да се у школи посвећено ради на адекватном образовању. Али, можда и још битније, уче се и најважнијим животним вредностима. Пријатељство, уважавање су неке од њих, а ви их и данас промовишете будући да обележавате десетогодишње пријатељство са школом са Охрида, чији су представници и данас овде.

Директор школе „Ванчо Николески“ из Охрида и директорка школе су разменили поклоне поводом ове десетогодишње сарадње, а након приредбе су подељене дипломе и књиге најуспешнијим ученицима и наставницима.

Поделите