Почели радови на изградњи комбиновано зелено-робне пијаце

Данас је председник др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао радове на другој фази изградње комбиновано зелено-робне пијаце. Радови су вредни 38,9 милиона динара. По овом уговору изводе се радови на изградњи објекта број 5, површине 340m2, објекат се састоји од 12 локала.

Том приликом је истакао:

„Овим новим пројектом желимо да свим закупцима створимо лепши и функционалнији простор, који одговора њиховим али и потребама купаца.

У претходном периоду изградили смо пијачни комплекс и уредили простор око ње у неколико фаза за шта је укупно издвојено 124 милиона динара. Ту спадају радови на млечној хали, уређење платоа са надстрешницом, изградња локала, набавка тезги, партерно уређење пијаце са прилазима, као и реконструкција улице Топличког устанка и дела Млинске и изградња саобраћајнице у продужетку Вождове улице.

Да је реч о важном и савремено опремљеном комплексу потврђује и признање жирија 25. међународног Салона урбанизма, на којем je пројекат нове пијаце добио трећу награду у категорији реализованих пројеката, на простору екс Југославије.“

Додао је да ће завршетак радова бити априла или маја месеца, зависно од временских услова, додао је да се, у договору са људима који раде и продају на пијаци, нарави 108 локала, финансираће локална самоуправа, просечно један локал кошта 300 хиљада динара, са надстрешнициом и простором за чување робе и рекао да су пројекат одрадили у договору и у сарадњи са синдикатом Пијаце. Додао је да је управни одбор Пијаце на његову иницијативу урадио да закуп тезге од 6700 динара месечно, док трају радови, до краја идуће године, смање закуп тезге на 5000 динара, то је још један бенефит који ће имати продавци, и рекао је да је јуче Град Лесковац пребацио 15 милиона динара субвенције ЈП Пијаца.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић је данас казао да је извођач Спектар инвест:

„Овај објекат се зида, кровна конструкција ће бити челична, покривена лимом, столарија алуминијумска, објекти исте организације и приближних диманзија, са порталима и према улици Краља Петра и према унутрашњости пијаце. Радови иду планираном динамиком.“

Председница синдиката Удружења Опстанак за огранак Лесковац Зорица Ђорђевић се захвалила градоначелнику Цветановићу на разумевању и свој сарадњи претходних месеци:

„Када год имамо проблем, он се одазове. Захвални смо на тој сарадњи. Наши захтеви су углавном прихватљиви. Ови радови нису важни само за изглед града већ и за људе који раде овде. Они раде и на хладноћи и ово ће побољшати услове и амбијент рада и ово је добро за град и све нас.“

Одговарајући на питања медија председник Цветановић је данас казао да ће се локали продавати на лицитацији након што Пореска управа одреди најнижу цену.

Поделите