Потписан уговор са Удружењем противградних стрелаца

Данас је у седишту града Лесковца потписан уговор којим локална самоуправа финансира рад Удружења противградних стрелаца. Уговор су потписали председник др сци. мед. Горан Цветановић и представник Удружења Грујица Стојковић.

Председник Цветановић је данас истакао да локална самоправа нема ингеренцију и обавезу финансирања рада противградних стрелаца, али да је град Лесковац из поштовања према њима и због заштите усева нашао начин, да кроз финансирање удружења, подржи рад противградних стрелаца, немерљив за очување пољопривредних земљишта.

„Седам година уназад путем пројекта подржавамо рад Удружења грађана „Стрелци противградне заштите Кукавица“. Они су једини који штите усеве од временских непогода и од тада до данас смо, кроз пројектно финансирање, определили средства од око 32 милиона динара за ово удружење. Само у текућој години определили смо 6 милиона динара и данас потписали уговор са господином Стојковићем, а у циљу бољег и лакшег функционисања, као и стимулације рада противградне службе на територији града Лесковца, у периоду од 2016-2022. године, из буџета града  укупно је уложено око 64 милиона динара.

Планирана средства за противградну одбрану у 2023. годину износе 15 милиона динара. Од тога, марта месеца текуће године, пре почетка противградне сезоне обезбеђено је 120 противградних ракета у износу од 6,2 милиона динара и извршили смо реконструкцију 7 противградних станица, вредност радова 2,5 милиона динара.“

Грујица Стојковић се захвалио граду Лесковцу и градоначелнику на свему што је чинио и чини на заштити усева и стварања услова за њихов рад и поручио да ће они наставити да раде посвећено, благовремено и одговорно.

Поделите