Председник Цветановић обишао радове на изградњи приватног Дома здравља у насељу Анчики

Председник др сци. мед. Горан Цветановић је са сараднцима данас обишао радове на изградњи приватног Дома здравља у насељу Анчики.

Председник Привременог органа града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је истакао да му је драго што се налази у једном од највећих градских насеља, Анчики, у коме постоји велики број привредних субјеката и где се тренутно изводе радови на изградњи Дома здравља.

„Ортаци, г. Братислав Ђорђевић и г. Бобан Симоновић, удруженим снагама раде на једном веома важном пројекту и у овом Дому здравља нашим суграђанима ће бити на располагању скоро све специјалистичке услуге из области радиологије, са комплетном опремом (скенером, мамографаом, магнетном резонанцом), као и лабораторијом, и биће укључене све службе Дома здравља. Објекат се налази на простору од 1500 метара квадратних, запослиће 35 наших суграђана, како медицинског, тако и немедицинског особља“, истакао је и додао да се комплетан завршетак радова и почетак рада ове установе очекује у мају или јуну идуће године. Он је подсетио и да је 2018. године у близини овог објекта улагањима града од 14,7 милиона динара, отворена најмодернија амбулатна, као и да су у току радови на реконструкцији лесковачке Оппте болнице, у коју константно пристиже опрема и ради се најмодернија ангио сала.

Братислав Ђорђевић се захвалио градоначелнику што је издвојио време и уважио их својом посетом. Он је навео да су радови на реконструкцији објекта почели 1. јуна.

Одговарајући на питања новинара, председник Цветановић је истакао да су људи старији од 50 година најзадовољнији квалитетом здравствених услуга, а најнезадовољнији су млади, од 20 до 30 година. Подвукао је да треба, уз помоћ медија, да се ради на свести, на правој едукацији, јер се види да су они који користе здравствене услуге задовољни, а они који их користе у мањој количини незадовољнији.

Поделите