Град Лесковац определио још 30 милиона динара за спортисте. Ове године додељено 155 милиона, план за наредну годину 175 милиона динара. Најављене и бесплатне чланарине у клубовима.

У скупштинској сали града Лесковца данас су спортистима додељени анекси уговора којима је распоређено додатних 30 милиона динара за њихов рад и функционисање. Том сумом у текућој години је за клубове опредељено 155 милиона динара, док план за наредну 2024. годину предвиђа 175 милиона динара и још преко 144 милиона за рад СРЦ Дубочица.

Председник др сци. мед. Горан Цветановић се данас пре уручења уговора обратио спортистима и казао:

„Подсетићу вас на догађај од пре неколико година када смо у Свечаној сали града Лесковца уручивали награде најбољим спортистима града и стицајем околности представили нови број Лесковачког гласника. Тада је на последњој страни, уз пратеће фотографије, био исписан натпис Лесковац – Град културе, јер без културе нема ни душе града. Свима вама и вашим колегама тада сам упутио молбу да покушамо заједничким снагама да понесемо и епитет Град спорта. Најпре желим да вам честитам. Зато што смо заједничким залагањем, вољом, трудом и љубављу према нашем граду постали град спорта и град по мери спортиста.“

Председник Цветановић је данас закључио да су успеси спортиста резултат заједничког деловања локалне самоуправе и њиховог рада. Нагласио је да град издваја значајна средства и за спортску инфраструктуру и клубове, истакао да је стадион круна спортских објеката, где се одигравају прави спектакли и нагласио да ГФК Дубочица није изгубила 11 утакмица на чему им треба честитати. Казао је да је протеклог викенда пратио утакмице одбојкаша, кошаркаша, фудбалера и рукометаша, да су три завршене победом, једна изједначеним резултатом што је одличан успех и казао да су сви поносни када виде како спортисти остављају срце на терену.

У име спортиста најпре се обратила Ана Стојановић, тренер ЖФК Лавице:

„Хвала граду и градоначелнику Цветановићу, на ребалансу који је дотакао нас и који нам значи. Без додељених средстава не бисмо функционисали. Покушаћемо да направимо наше просторије, да створимо мали али значајан кутак за нас. Резултати су нам одлични, а круна истих је сениорска екипа која се можда бори за бараж за Супер лигу. Једина смо екипа која игра савезни ранг, а ослањамо се искључиво на играче из Лесковца. Замолићу све да дају подршку девојчицама на терену.

Обратио се и Павле Стојиљковић, у име тениског клуба Шумице и рекао:

„Члан сам репрезентације Србије, налазим се међу најбољих 20 играча до 14 година, а циљ ми је да се нађем међу 10. Захваљујем се граду у градоначелнику и надам се да ћу оправдати дато ми поверење.“

Данас је председник Цветановић казао да се вечерас у наше граду отвараизложба слика Саве Шумановића и казао да грађани Лесковца истичу велико задовољство према улагањима у културу и спорт.

Председник Цветановић је данас најавио да ће Лесковац у наредној години определити и додатна средства како би чланарине у клубовима биле бесплатне.

Поделите