Ауто-седишта за још 128 новорођенчади

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уручено још 128 ауто-седишта за децу родитељима који су добили решење о једнократној новчаној помоћи у септембру и октобру.

Тим поводом присутнима се обратио Стефан Китановић, члан Привременог органа града Лесковца, и рекао:

„Неке од мера популационе политике већ спроводимо, неке унапређујемо, а доносимо и нове мере. До сада је град за уџбенике за све ђаке прваке исплаћивао родитељима по 6.000 динара, с том мером ће се наравно наставити, а ево управо од данас креће исплата и за све ученике од 2. до 8.разреда – на рачунима ће бити уплаћено од 7.000 до 13.000 динара зависно од тога који је дете разред, а динамика исплате иде у складу са динамиком пристизања решења од стране надлежних.

Такође, град финансира уџбенике током читавог школовања свим ученицима чији су родитељи корисници социјалне помоћи, а за све средњошколце држава је обезбедила по додатних 10.000 динара које ће бити исплаћене у скоријем року.

Субвенционише се и боравак деце у приватним вртићима, а наше најмлађе и најдраже суграђане сваке године обрадујемо и новогодишњим пакетићима, што ће наравно бити случај и ове године. Сви малишани до 10 година старости од Града ће добити новогодишње пакетиће.

Једна од мера на коју смо посебно поносни и коју спроводимо годинама уназад јесте и данашња подела ауто-седишта. Тако, с једне стране ратерећујемо породични буџет, али утичемо и на подизање свести о безбедности у саобраћају.“

Александра Јовановић, мастер економиста, из Турековца, захвалила се у име присутних граду Лесковцу и градоначенику Цветановићу на несебичној подршци коју пружају, не само овом донацијом већ и бројним другим мерама подршке.

Родитељи који нису били у могућности да данас преузму ауто-седишта моћи ће то да учине и наредних дана у згради општине, у улици Пана Ђукића бр. 9, на портирници.

Поделите