Основана добротворна фондација „Драган Павловић-Пелагија“

Данас је у мотелу Предејане основана добротворна фондација „Драган Павловић-Пелагија“.

Фондација је основана са циљем омогућавања основног образовања ученицима и студентима из угрожених породица са територије града Лесковца, општина Медвеђа, Лебане, Владичин Хан и Сурдулица и даљег развоја школовања, кроз додељивање стипендија или обезбеђења средстава за смештај и основне животне потребе током средњег, вишег и високог образовања деце и младих из наведених градова и општина.

Кристина Павловић, ћерка Драгана Павловића, рекла је тада:

„Задужбине се граде добрим делима. Најдуже трају оне нематеријалне. Наша задужбина биће остварена будућност младиих људи којима је пружена шанса, њихов осмех и срећа. Још једном захваљујем свима вама који сет данас овде са нама како бисмо наставили да ширимо доброту, племенитост, милосрђе и саосећање, све оне највише вредности људског духа. Посебно захваљујемо онима који су својим доприносима већ почели да граде темељ наше задужбине.“

Драган Павловић био је власник мотела Предејане, кога је после повратка из Русије, где је био успешан привредник, обновио и задржао број запослених. За живота је био велики хуманиста, не хвалећи се тиме, па сада његовим стопама наставља његова ћерка Кристина са породицом.

Такође, његова породица је уз подршку града Лесковца и председника Цветановића, овом привреднику и добротвору подигла споменик и који је постављен у центру Предејана.

Данас би Драган Павловић Пелагија прославио свој 60. рођендан.

У име председника др сци. мед. Горана Цветановића венац су на споменик положили Зоран Вукашиновић и мр Бранкица Стаменковић, секретар и члан Привременог органа града Лесковца, Перица Гавриловић и Александар Пејчић, који су присуствовали и свечаности у мотелу Предејане.

Поделите