Завршена подела пољопривредних субвенција

Председник др сци. мед. Горан Цветановић је и данас делио уговоре пољопривредним произвођачима, чиме је званично завршена подела пољопривредних субвенција.

Уручено је укупно 354 уговора са 18,8 милиона динара опредељених из буџета града Лесковца, од укупних 47 милиона динара за 831 пољопривредног произвођача.

Председник Цветановић је том приликом рекао:

„Драги произвођачи, овде сам да вам се у име свих становника Лесковца и наше Србије поклоним и захвалим да обезбеђивању добре хране, квалитетних производа и на очувању српских села. Да вам уручим уговоре о субвенцијама за које очекујемо и надамо се да ће вам помоћи у марљивом раду и осавременити ваша газдинства, њиве, пластенике… Данас ће бити уручена 354 уговора, са опредељеним износом од 18,8 милиона динара, од укупних издавајања за ову годину од 47 милиона за укупно 831 произвођача. Средства ће на вашим рачунима бити уплаћена у току данашњег дана.

Зато драги моји суграђани, увек смо били ту за вас и увек ћемо бити. Град Лесковац је од 2012. до данас, заједно са овогодишњом поделом за  9.558 произвођача, издвојио чак 370 милиона динара. И као што сте сигурно већ могли чути, у наредној години ћемо буџет, само за субвенције повећати на 101 милион динара, биће повећане за 100 %. Зато, пратите конкурсе, пријавите се, искористите средства која смо вам наменили. Тиме ћете помоћи себи, али ћете помоћи и свом граду и својој земљи.“

„Дозволите ми да носиоцима Пољопривредне задруге Локошнички козји рог честитам на томе што су први пут уз помоћ града и ових субвенција ушли у поступак заштите географског порекла локошничке паприке, црвеног злата нашег града. Верујем да ћете бити успешни, као пет гастрономских брендова које смо формирали до сада – поред роштиља, лесковачког роштиљ меса, ајвара, спрже и љутенице додамо и ову специфичност,“ – додао је председник Цветановић.

У име присутних на подршци се захвалила председнику Цветановићу и фонду за развој пољопривреде Ивана Стојковца из села Грајвеце која се бави узгојем поврћа на отвореном и затвореном простору – паприку парадајз, купус.

Поделите