Председник Цветановић посетио газдинство породице Митић из Паликуће

Данас је председник др сци. мед. Горан Цветановић обишао пољопривредно газдинство породице Митић у Паликући.

Председник Цветановић је истакао да посете пољопривредним произвођачима представљају посебну част и задовољство јер наша привреда ипак лежи на овој значајној грани и важно је да користимо потенцијале које нам је мајка природа пружила.

Затим је додао:

„Наш данашњи домаћин је господин Ненад Митић, млади пољопривредник, који се са својом породицом бави ратарском и сточарском производњом.

Што се ратарства тиче, породица Митић узгаја културе за сопствене потребе на 20 хектара обрадиве земље – пшеницу, кукуруз, раж, детелину, а поред тога имају и фарму музних крава и товних јунади – између 40-45 грла. Наш домаћин сарађује са млекаром Биомлек и месаром Симаг где даље пласира своје производе. Набавио је и нови трактор преко програма Светске банке како би осавременио и даље унапредио своју производњу и честитамо му на упорном и вредном труду, раду и залагању.

Након пакета помоћи за све пензионере са територије града Лесковца и социјално угрожене које смо диструбирали и делили, данас смо делили пољопривредне субвенције у грделичком крају, сутра делимо у вучјанском, у суботу у печењевачком крају, и поновићу, за наредну годину планирамо да издвојимо преко 100 милиона динара, зато што то наши пољопривредни произвођачи и заслужују.

„Оно што можете да видите, овде је здрав темељ за развој пољопривреде и за даље постепено унапређење и ширење капацитета. Ово је права породична фирма и управо због вредног рада држава је помогла. Хвала пољопривредницима јер захваљујући њима имамо здраву храну и сви знамо да они раде свакодневно и све време.“

Домаћин Ненад Митић захвалио се држави, председнику Вучићу, граду Лесковцу, ПССС и председнику Цветановићу на подршци и помоћи коју му константно пружају.

„Конкурисали смо код програма светске банке, уз помоћ локалне самоуправе и ПСС-а прошли смо на конкурсу и добили трактор. Захвални смо свима на помоћи и председнику Вучићу што је тај програм 50/40/10 заживео. Постепено ширимо свој посед, имамо 20 музних грла и баш данас се отелило једно теле.“

Поделите