Радови на реконструкцији водоводне мреже у улици Норвежанска

Председник Привременог органа града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са сарадницима обишао радове на реконструкцији водоводне мреже у улици Норвежанска на Хисару.

Председник Цветановић је данас казао да се највеће потребе грађана односе на водоводну и канализациону мрежу и да се велика пажња усмерава на те области. Подсетио је да улагања у водоводну мрежу износе преко милијарду динара за преко 94 хиљаде метара мреже и казао:

„У улици Норвежанска се изводе радови на реконструкцији водоводне мреже у дужини 320 метра, за шта је из буџета града опредељена сума од 8,6 милиона динара. Циљ је обезбеђивање довољних количина воде за водоснабдевања друге висинске зоне у Лесковцу, преко црпне станице Народни фронт. У суседној улици Космајска смо 2021. године са 9,2 милиона динара реконструисали водоводну мрежу.

Намера је да дотрајале цеви заменимо на читавој територији града, а то значи и на територији свих насељених места као и да наставимо са изградњом нове водоводне мреже. У нашем граду је уређено много, наш је задатак да у наредном периоду, ако кренемо од Горине где имамо фабрику за снадбевање водом која је микробиолошки исправна, до Горње Јајине да људима омогућимо и секундарну водоводну мрежу, да се и према Живкову и Липовици наставе радови, јер су планска документа као и новац обезбеђени.“

На самом крају обраћања се осврнуо на Орио пројекат, снадбевање скоро 20.000 елвивалената канализационом мрежом у 16 насељених места  са вредношћу инвестиције 18 милиона евра са издвајањима холандске Владе од 8 милиона евра и Влада Републике Србије 10 милиона евра.

Маја Милошевић Милојић директорка ЈКП Водовод је данас рекла:

„Постројење је пуштено у рад, Колектор је завршен, трећа компонента Пројекта управљање отпадним водама јесте ОРИО односно проширење канализационе мреже 78 километара и том канализацијом биће обухваћено 16 насељених места, од тога неких 7 насеља добијају доградњу а остатак насеља добија потпуно нову канализациону мрежу. Вредност инвестиције је 18 милиона евра, пројекат се финансира од стране Холандије, банке за Развој савета Европе , односно Министарство за заштиту животне средине. У току је спровођење јавне набавке, оносно отварање понуда је било 13.11.2023. и сада је на Комисији за јавне набавке да спроведе процедуру до краја.“

Поделите