Радови на изградњи Регионалног иновационог стартап центра Лесковац у току

У току су радови на изградњи Регионалног иновационог стартап центра Лесковац, инвестиције вредности 85 милиона динара, коју заједнички финансирају Град Лесковац и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, док ће Министарство науке, технолошког развоја и иновација опремити објекат.

Поменуте радове обишао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима, а присутнима се обратио Зоран Бранковић, члан Градског већа, и рекао:

„Паралелно са извођењем радова формиран је пројектни тим задужен за оснивање стартап центра који прати реализацију целог пројекта чији је координатор Тома Дашић, професор Високе пословне школе струковних студија. Идеја је формирање друштва са ограниченом одговорношћу које ће управљати центром, где ће Град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем бити оснивач са највећим уделом а остали оснивачи биће Академија струковних студија Јужна Србија, Технолошки факултет у Лесковцу и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Стартап центар пружиће подршку новим предузећима, тимовима и појединцима да реализују пословне идеје и креирају иновативне производе почевши од сектора ИТ технологија, до касније и у свим делатностима које стварају иновативна решења и производе.  Центар ће бити ослонац свим микро, малим и средњим предузећима за развијање свог бизниса заснованог на иновацијама.“

Поделите