Обележена крсна слава Удружења МНРО Лесковац

У просторијама Дневног боравка Дуга Удружење за помоћ ментално неодовољно развијеним особама Лесковац свечаним резањем славског колача обележили су своју крсну славу, Свету Петку.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима присуствовао обележаввању крсне славе Удружења, честитао свима празник, док се заменица градоначелника др Лидија Димитријевић обратила присутнима и том приликом казала:

„Свим члановима Удружења МНРО, али и свим православним верницима који обележавају празник Преподобне мати Параскеве, у своје име и име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића,  честитам празник са жељом да га проведу у радости и срећи, миру и благостању.

Град Лесковац увек свесрдно пружа помоћ и подршку Удружењу МНРО, јер на нама је да нашим суграђанима са посебним потребама побољшамо квалитет живота и омогућимо им да развијају различите вештине, да буду што самосталнији и укљученији у друштво.

Дневни боравак „Дуга“ кренуо је са радом још 2006. године уз велику подршку Министарства, али и др Горана Цветановића, који је тада обављао функцију председника скупштине општине Лесковац и дао овом удружењу на коришћење дао ове просторије у којима се данас налазимо.

Град Лесковац је постао добар пример праксе у области пружања услуга социјалне заштите у Републици Србији, који би требало да следе и остали градови.“

Окупљенима се обратио и Драган Николић, председник Удружења за помоћ МНРО, који се захвалио присутнима на доласку, пожелео срећну славу, да славе још дуго.

Поделите