Обележен Дан академије Јужна Србија

Академија струковних студија Јужна Србија је данас обележила свој дан.

Овом догађају присуствовао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима, званице, наставно и ненаставно особље академије и студенти. Поред званичног обраћања поводом четврте године рада ове високообразовне установе, данас су уручене јубиларне награде запосленима и дипломе студентима.

Председник академије Предраг Стаменковић се данас обратио и казао:

„Данас је за нас посебан дан јер обележавамо Дан академије. Дан када се заједно окупљамо како бисмо прославили постигнућа која смо остварили као академска заједница. Као председник академије поносно стојим пред вама да изразим дубоку захвалност што сам део овог тима.

Наша академија је место где се стварају будући лидери, стручњаци. Овај дан нам даје прилику да се захвалимо свима и даје нам инспирацију да гледамо унапред и наставимо даље.

Поносни смо на бројне успехе наших студената и запослених“ – закључио је и честитао студентима на дипломама и запосленима на јубиларним наградама.

У име града Лесковца честитке је упутио члан Градског већа Стефан Китановић:

„Те 2019. године Град је пружио подршку да се некадашње високошколске установе са традицијом дугом преко 6 деценија интегришу и реформом уједине у сада већ познату Академију.

Поносни смо што у нашем граду имамо Академију чији су студијски програми у потпуности прилагођени потребама тржишта рада и савременог пословног амбијента. 

Град и Академија ће се заједно трудити да овде постоји образовање које се памти, али једна ствар је ван наших моћи. То је преданост студената, озбиљност, одрицање, односно посвећеност и рад професора. Учите студенте да воле своју земљу, све најбоље у животу не настаје од појединаца него од тима људи, а ви сте овде сјајан тим.“

Поделите