Основна школа Коста Стаменковић обележила свој дан

Данас је Основна школа Коста Стаменковића обележила свој дан.

У име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића присутне је поздравила Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника, и рекла:

„Данас је ово једна од најуспешнијих школа на територији нашег града, захваљујући труду и раду наставника, али и ученика.

Школа се налази на једној од најлепших локација у нашем граду, у подножју брда Хисар и спада у школе у које је локална самоуправа у последњих десет година највише уложила.

Поред енергетске ефикасности, замене столарије, уређено је школско двориште и игралиште, трим стаза, побољшани су санитарно-хигијенски услови, школа је опремљена наставним средствима, уређена је и опремљена фискултурна сала.

Локална самоуправа из године у годину улаже све већа средства у образовне институције на територији града, сада је то износ од милијарду и 140 милиона, те ће тако наставити и у годинама које долазе.“

Директорка школе Александра Сибиновић се у свом обраћању присетила самог оснивања школе пре скоро шест деценија, Косте Стаменковића по коме школа носи име, а затим поменула успехе које су ученици и наставници постигли у протеклој школској години.

Захвалила се на сарадњи локалној самоуправи на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем и другим социјалним партнерима.

Поделите