Одржана завршна трка Кроса РТС-а у Лесковцу

Данас је у Лесковцу одржана последња трка Крос серије РТС-а.

Ова спортска манифестација и лепо време су данас на лесковачком хиподрому окупили велики број учесника, професионалних атлетичара, као и ученика основних и средњих школа и предшколаца, припадника Трећег центра за обуку који након 20 година учествују на Кросу, посетилаца, родитеља и љубитеља атлетике.

Одржано је 27 трка.У склопу свечаног обраћања пуштени су голубови као симбол мира, а уводну реч су дали градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и селектор Атлетског савеза Србије Един Зуковић.

Градоначелник Цветановић је рекао:

„Овом данашњом манифестацијом, на којој смо окупили неколико хиљада такмичара, заокружујемо овогодишњи циклус РТС Кроса и шаљемо прелепу слику о Лесковцу као граду који негује спортске вредности и код омладине развија свест о значају активних и здравих стилова живота. Честитам свим учесницима и победницма трка. Самим учешћем на кросу сви сте ви победници.“

Селектор Зуковић је казао да је одушевљен организацијом Кроса у Лесковцу и да ће и наредних година присуствовати овом великом спортском догађају.

Градоначелник Цветановић је данас у склопу Крос серије РТС-а гостовао на емисији емитованој на Радио Београду и уручио награде победницима трка сениорка и сениорки.

Поделите