У суботу ће се на хиподрому одржати РТС Крос

Данас је у Свечаној сали града Лесковца промовисано спортско дешавање – РТС Крос, које ће се у суботу, 14. октобра одржати на лесковачком хиподрому са почетком од 9.40 часова.

Поред деце предшколског узраста и ученика основних и средњих школа, учешће ће узети и професионални атлетичари, сениори и припадници Трећег центра за обуку из Лесковцу. У плану је одржавање 27-28 трка на различитим дужинама, у зависности од узраста учесника.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић рекао је тим поводом:

„РТС крос је једна од најдуговечнијих спортских манифестација у Србији – за 33 године постојања, циљем је прошло више од 9 милиона учесника основних и средњих школа, али и предшколаца из Србије, региона и дијаспоре. Подсетићу да је прошлогодишња трка РТС Крос серије одржана у нашем граду била најмасовнија и да је кроз циљ прошло преко 3000 учесника, ако и да су средином прошле године су у нашем граду у оквиру РТС Кампа „Лесковац 2022“ боравила деца српског порекла из Шпаније, Француске, Италије, Данске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније и Републике Српске, као учесници кроса.

Поносни смо н а то што је управо на иницијативу града Лесковца и града Зајечара Крос РТС-а доживео трансформацију, да сада траје 365 дана у години. Oд ове спортске манифестације одликован сам још једним великим признањем – златним знамењем.“

На крају обраћања се захвалио свима који учествују у организацији манифестације и истакао да Лесковац озбиљно учествује у истој и да отвореног срца дочекује своје госте.

Стеван Ковачевић, оснивач и директор РТС Крос-а, рекао је данас на конференцији да је Лесковац одувек знао да цени велике спортске приредбе.

„Ову Крос серију смо почели у мају месецу у Бијељини, поток је одржан крос у Рековцу, затим у Зајечару, Сомбору и у суботу ће бити у вашем великом и прелепом граду.

Крос РТС-а је рођен 1991. године у Југославији, а на иницијативу града Лесковца и града Зајечара 2000. године учињена је трансформација и сада живи целе године. У овој години преко 400 хиљада учесника је прошло кроз циљ. Прошле године у Лесковцу, због техничких ствари, нисмо у обзир узели прве две трке предшколаца иначе би Лесковац оборио рекорд, а верујем да ће у суботу уз помоћ лепог времена доћи велики број учесника.“

Поделите