На Дан града са радом почео са радом нови објекат МЗ Прва јужноморавска бригада

Пратећи традицију представљања нових пројеката на Дан града Лесковца, данас је званично са радом почео нови објекат намењен Месној заједници Прва јужноморавска бригада. Просторије новог објекта Месне заједнице обишао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић. У свом обраћању је подсетио на чињеницу да Лесковац води рачуна о месним заједницмама, те да улаже у објекте и издваја средства за функционисање.

„Преко 362 милиона динара, скоро 3 милиона евра, је издвојено за функционисање, од чега је 65 милиона опредељено за деблокаду рачуна 33 месне заједнице, које су блокиране за време владавине једне политичке опције и оних који нас сада критикују“ рекао је градоначелник Цветановић, подсетио да је тренутно руководство уложило значајна средства у ову област за разлику од претходника и нагласио:

„Данас званично отварамо још једну потпуно нову зграду месне заједнице. Овај објекат је изграђен од темеља до крова,  вредност инвестиције је 10,3 милиона динара, финансирао је град Лесковац. Састоји се од хола, канцеларија, сале за састанке и тоалета. Укупне површине 115,4 метара квадратних.

Месна заједница се налази поред дивног паркића и игралишта за децу, који смо, подсетићу вас прошле године отворили на овај дан и за годину дана нисмо стали, и сада и мате овде прелеп објекат.“

О значају нових просторија за Савет Месне заједнице и становника говорио је Богдан Дунчић, честитао је празник града и казао:

„Захвалио бих се градоначелнику Лесковца Цветановићу на подршци коју је дао за изградњу објекта Месне заједнице Прва јужноморавска бригада. Ово је за нашу месну заједницу велики дан јер отварамо објекат који ће бити у служби свих грађана који живе на територији наше месне заједнице.“

Говорећи о објекту нове месне заједнице директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је да је објекат приземни, конструкција челична, покривена профилисаним лимом, у склопу објекта изграђена је рампа за особе за инвалидитетом, додао је да су радови завршени у року, као и да су завршени сви потребни прикључци.

Милан Поповић, шеф Одељења за општу управу и заједничке послове истакао је да је у последње три године изграђено, адаптирано или уређњено преко 70 објеката месних заједница, истакао је да се редовно одржавају избори за месне заједнице, да није случај као са претходницима који нису одржавали изборе по 8 година, да су све месне заједнице тренутно ван блокаде. Додао је да су у децембру одржани избори за месне заједнице и да су сви савети формирани у року, да пуну подршку даје Град и градоначелник Цветановић.

Градоначелник се на овој конференцији дотакао и саобраћајне инфраструктуре и данас казао да је уређен пут ка Предејану, поменуо Сарајевски мост и најавио конференцију за 10ак дана. Додао је да је уређен пут ка Нишу, Богојевцу, ка свим општинама у нашем региону, пут Лесковац – Власотинце, Лесковац – Лебане, Лесковац – Вучје, инвестиција вредна преко 400 милиона динара. Нагласио је да су покривене све могућности уласка и изласка из града.

„Оно што је председник Вучић обећао, почињемо са радовима на путу Лесковац – Бојник. Инсистирао сам да то буде део где је највећа концентрација наших суграђана, кружна расксница код Три шешира вредности око 50 милиона динара, па надаље до пумпе, инвестиција око 200 милиона динара и у наредном периоду, када радови крену, промовисаћемо их. И последња деоница ка једној од општина Јабланичког округаће бити уређена.“

Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња је о овом пројекту казао да је циљ Лесковца уређење свих прилаза граду, али и повећање безбедности свих учесника у саобраћају:

„Да бисмо то имали у Лесковцу једина деоница која треба бити уређена, а поклапа се са државним путем је улица Раде Жунић са раскрсницом код Три шешира. Градоначелник је у својим преговорима успео да обезбеди ту инвестицију. Почели су припремни радови, ићи ће комплетна реконструкција улице Раде Жунић, предмет уговора ће бити и уређење јужног тротоара кроз Горње Стопање. Дужина деонице које ће бити уређена је 1600 метара. Извођач радова је Трејс Србија, а финансира их ЈП Путеви Србије, односно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфрасруктуре.“

Поделите