ОШ Аца Синадиновић у Предејану обележила 150 година постојања и рада

Данас је Основна школа Аца Синадиновић у Предејану пригодним програмом обележила јубилеј – 150 година постојања и рада.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сараницима присуствовао обележавању Дана школе и том приликом рекао:

„Пре 150 година житељи овог краја су јасно поставили образовање као неопходност, означили почетак пута којим и данас идемо, са задатком да га проширујемо и оплемењујемо.

Због тога, као одговорна локална самоуправа, образовање смo поставили као један од приоритета и за ту област издвајамо све значајнија средства. Ако знате да је 2012. године било 400 милиона опредељено за све нивое образовања, а ове године је за функционисање свих образовних установа на територији града издвојено више од милијарду и 140 милиона динара,“- и додао да је за школу Аца Синадиновић завршен пројекат вредан 450 милиона динара којим је аплицирано код Министарства за јавна улагања, као и да ће реализацијом овог пројекта ова школа бити једна од најсавременијих и најопремљенијих образовних институција у овом делу Србије, и да је разговарао са министром по том питању.

„Кроз ову школу је прошло 150 генерација, сличних, а опет другачијих и посебних свако на свој начин, али је свака од њих оставила траг. Овако дуга традиција обележена успесима у васпитно-образовном раду и великим број награда, разлог је што сам вас предложио за најпрестижнију награду града Лесковца – Октобарску награду. Одборници су подржали мој предлог и већ сутра ће бити уручена вам на Дана града Лесковца,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Директорка ОШ Аца Синадиновић  Данијела Пешић, казала је тада:

„Задовољство нам је и част што сте данас овде са нама да заједно прославимо 150 година од почетка рада у нашем малом и дивном месту.
Веома смо поносни на чињеницу да су наши преци 1873. године увидели значај описмењавања и поставили темељ образовања у нашем крају. Век и по касније ми нашу децу учимо да је знање моћ коју вам нико не може одузети, а образовање пут ка квалитетнијем животу.
Наши ученици су наш понос, прослављају наши школу где год да оду.“

Поделите