Ауто-седишта за још 130 новорођенчади

Данас је у сали Народног позоришта Лесковац организована још једна подела ауто-седишта за новорођену децу са територије града Лесковца.

Окупљеним родитељима који су присуствовали подели седишта обратила се Сања Милошевић, члан Градског већа, у и име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића и своје име честитала родитељима:

„Желим да вам се захвалим што сте се одлучили да себи и свету подарите оно најбоље што од себе можете дати – ново биће, нов живот. Деца су снага и будућност нашег града, зато је Лесковац сваком родитељу током одрастања детета сигуран партнер и стабилна подршка.

Да је тако говоре и бројне мере популационе политике, међу којима су: једнократна помоћ за породиље у износу од 10 хиљада за запослене и 20 хиљада динара за незапослене породиље, коју ћемо од наредне године увећати на 20 односно 40 хиљада динара, ваучери за десет прворођених беба у години у износу од 30 хиљада динара, накнада за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца и за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи. У оквиру ових мера град субвенционише и боравак деце у приватним вртићима. Ове године су сви прваци добили ранчеве, док ће сви малишани до 10 година старости од Града ће добити новогодишње пакетиће, а од наредне године планирамо и увођење помоћи за суфинансирање пренаталних тестова.

Једна од мера на коју смо посебно поносни и коју спроводимо годинама уназад јесте и подела ауто-седишта.  Данас настављамо са том праксом. 130 малишана са територије града Лесковца, чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ у јулу и августу текуће године данас ће добити своје ауто-седиште.“

Јована Николић из Горњег Буниброда се обратила у име родитеља и захвалила се на подршци граду и градоначелнику Цветановићу.

У оквиру ове поделе 130 малишана је остварило право на ауто-седиште и реч је о деци чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ у јулу и августу текуће године.

Поделите