Дечја недеља под слоганом „Велико срце деце Србије“

У оквиру Дечје недеље, која се ове године одржава под слоганом „Велико срце деце Србије“, данас је, по већ устаљеној традицији, кабинет градоначелника посетило 90-ак малишана  – предшколаца из вртића „1001 радост“ и приватних вртића Агнес, Вил, Плави чуперак, Звездица.

Дечји смех, граја и позитивна енергија разлили су се Скупштинском салом, Свечаном салом, кабинетом градоначелника и канцеларијама запослених, и ведрином обојили данашњи дан. Деци се са скупштинске говорнице обратила заменица градоначелника Лесковца, др Лидија Димитријевић, уз речи:

„Ми верујемо да су деци потребна љубав, срећа, пажња, добри вртићи, школе, игралишта, паркови, на чему ми предано радимо. Ваши родитељи се труде да вам омогуће што лепши и безбрижнији живот, ваши васпитачи вам свакодневно пружају неопходна знања и вештине, којима ћете касније освајати свет. Следеће године закорачаћете у нови свет, свет школе и ваш задатак  је да будете добри ђаци, али пре свега добри и срећни људи. Само тако ћете нас све учинити поносним. 

Драга децо, надам се да ћете се лепо провести данас. Ово дружење са вама је унело радост у наш радни простор и дан пун обавеза испунило позитивном енергијом и ведрином. Хвала вам на томе.“

Рад локалног парламента малишанима је објаснио Владимир Бранковић, заменик секретара Скупштине. Током његовог излагања они су нашли у улози одборника и имали су прилику да „изгласају“ да ли ће од следеће године имати математику као предмет у школи, физичко васпитање, али и да ли ће следеће године добити ранчеве, као што су то добили њихови другари ове године.

Милан Поповић, шеф Одељења за општу управу и заједничке послове је деци показао Свечану салу и објаснио им како долази до закључења брака, матичне књиге и књиге веначних.

Заменица градоначелника и његови сарадници одговарали су на бројна питања малих радозналих посетилаца, показали им свој радни простор, док су се малишани засладили слаткишима и сокићима.

Поделите